Daalia haastoi ekoteko-meemiin.
Enpä kyllä pääse loistamaan ekoteoillani, mutta saa niitä vähän listattua kuitenkin.

Meillä kestoillaan
Siis kestovaippaillaan ja kuppeillaan. Talouspaperi on ollut loppu jo kauan, lasten kasvot ja kädet pyyhitään ruokailun jälkeen froteelappuihin. Nenätkin niistetään pääasiassa kankaaseen, paitsi rakas mieheni niistää paperiin. Yksi kaveri kyllä hätkähti, kun kerroin, että juuri käyttämäni kankainen nenäliina on oikeastaan kestovaipan bambuinen lisäimu :D. Oli se kyllä ihan puhdas - siis ennen kuin niistin siihen...

Lajitellaan ja kompostoidaan
Meillä on vihdoin oma eristetty kompostori, joten saamme biojätteen lajiteltua ympärivuotisesti. Tosin kompostori voisi käydä kuumempanakin, mutta eiköhän se siitä. Pahvit, paperit, lasit jne pääsevät myös kiertoon.

Kierrätetään
Lasten vaatteita kierrätämme ystävän kanssa - hän tyhjentää kaapeistaan poikien vaatteet meidän pojille, ja minä meidän prinsessan vaatteet heidän prinsessalleen. Samoin myös urheiluvälineitä kuten suksia ja luistimia saamme kierrätettyä. Teen sekä lapsille että itselleni löytöjä kirpputoreilta. Ja jos meidän käytöstämme jotakin jää vielä käyttökelpoiseksi, se pääsee jollekulle tarpeeseen tai lähetyskirppikselle.
Ompeluksiin hyödynnän myös vanhoja vaatteita ja kierrätyskankaita.

Emme juuri lennä lomalle
Koska meillä ei ole siihen varaa :D. Mutta unelmalomamme suuntautuu aina uudestaan Lappiin, ei kaukomaille.

Luomua ja Reilua kauppaa
Ostetaan, mutta vakituisesti ei mielestäni tarpeeksi. Mies käy meillä ruokakaupassa, se olkoon puolustukseni ;).

Energiansäästölamppuja
on käytössä, mutta ei kaikissa lampuissa.


Ja epäekotekoina meillä on kamalasti tavaraa, kuivausrumpu, sähkölämmitys, tietokone paljon päällä, auto ja niin eespäin. Mutta yritystä on.