1442089.jpg



Vaaleanpunainen valas ui tytön kesämekkoon. Mekko on taas kierrätyksen juhlaa.


Valkoinen trikoo on veljeni, siis tytön enon, vanhasta t-paidasta. Melkein tuskastuin koko hommaan jo paitaa purkaessani. Kankaita ei todellakaan ollut leikattu lankasuoraan, ja vanha paita kiersi siitä hyvästä melkoisesti. Halusin hyödyntää t-paidan helman huolittelun mekon helmana, sillä muuten mekon pituus olisi kärsinyt. Oli aika haastava homma saada mekon kappaleet leikattua niin, että helma tuli suht suoraan, ja langansuuntakin edes sinne päin.

Kanttaukset ovat mummini, eli tytön isomummin, pienestä yöpaidasta. Siitäkin tulee vielä mekko tytölle, kunhan pääsen sovittamaan, miltä tämä valasmekko näyttää tytön päällä. Valas taas on vanhaa pussilakanaa, tytön itsensä kirppikseltä valitsemaa. Lanka oli jäänyt tytön ulkoilupuvun housujen korjauksesta - tämä mekko ei ainakaan tullut kalliiksi.



1442090.jpg



Kaavana oli tukevan tytön mekko Suuren Käsityökerholehden numerosta 8/2005 - kirppislöytö sekin. Koska tuo meidän tyttö on enemmänkin ruipelomallia, muuntelin kaavaa apunani tytön viimekesäinen hellemekko. Pikkaisen kyllä jänskättää, miten tuo mekko istuu tytön päälle. No, eiköhän se ainakin yöpuvuksi kelpaa.